dimarts, 7 de febrer del 2012

Sortida a Vandellòs 1

El passat dijous 2 de febrer els alumnes de 3r d'ESO i alguns de batxillerat vam  visitar el Centre Tecnològic Mestral d'Enresa, ubicat a l'antiga central nuclear Vandellòs 1. Aquest centre potencia la investigació i el desenvolupament en projectes relacionats amb el desmantellament i la gestió dels residus radioactius.

Després de passar unes estrictes mesures de seguretat, vam accedir a l'edifici, on vam poder esmorzar.
Després ens van fer una magnífica presentació sobre l'estructura de la matèria, tipus d'emissions radioactives, aplicació de la radioactivitat, etc. Vam aprendre que és un Becquerel, un Curi i els Sieverts. Algun voluntari fins i tot els va mesurar.

A continuació vam passar a una sala interactiva on s'explicava molt bé tot el referent a la radiació, a Enresa i al desmantellament de la C.N. Vandellòs 1.

Després vam fer una visita guiada per tot Vandellòs 1, des de dalt al reactor per on es carregava el combustible fins a baix de tot, per on entrava i sortia l'aigua i el vapor. Molt, molt interessant!

Finalment vam fer el taller de protecció radiològica. Vam aprendre com protegir-se per realitzar treballs en zones de risc. Aquí podeu veure unes quantes fotos.

Vandellòs1_020212

Tot i la onada de vent i fred siberià vam tenir una agradable visita. Des de l'Institut Camarles donem les gràcies als guies d'Enresa i felicitem els alumnes per l'excel·lent comportament i l'atenció que hi van posar.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada